Alle kids welkom in de kerk!

28 september 2018

Kinderen en tieners met ADHD, autisme, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid, uit gebroken gezinnen of met trauma’s en onzekerheden: ze zijn welkom in de kerk. Juist in de kerk! Maar hoe geef je daar als kerkelijke gemeente op een goede manier handen en voeten aan? Je werkt met vrijwilligers en met groepen waar al die kinderen en tieners samen in één groep zitten. Hoe geef je elk kind voldoende aandacht? Hoe signaleer je waar meer zorg nodig is en hoe pak je dat op?

Tijdens de beleidscursus Jeugdpastoraat gaan we dáár mee aan de slag! In vier avonden werken we aan visie, kennis en vaardigheden om pastorale zorg voor kinderen en jongeren structureel vorm te geven binnen je eigen kerkelijke gemeente. Je krijgt advies, ondersteuning en praktische tips en tools. Allerlei thema’s passeren de revue, zodat je goed toegerust bent en ook in staat bent om anderen binnen je gemeente mee te nemen in de plannen en de uitwerking daarvan.

Op 8 oktober start er een cursus in Almkerk! Wil jij erbij zijn? Kijk hier. Wil je meer info? Kijk hier. Vragen? Neem dan contact met ons op via info@raiseup.nl of bel met Wietske Noordzij: 06 10663697.

Laat de kerk een plek zijn waar elk kind en elke tiener graag is en waar we goed voor hen zorgen!

Cursus KJP