Dinsdag start cursus KJP

18 januari 2020

Het is niet dat je de zorgen en problemen niet zíet… het is vaak zo lastig om te weten wat je ermee moet doen: Wel of niet het gesprek aangaan? Misschien is er wel niets aan de hand. Of misschien doen anderen het al wel. Of is het zo ingewikkeld, daar zijn de professionals voor en kun je je maar beter niet mee bemoeien. Of niemand vaagt om hulp, wat kun je dan doen? Of je bent al zo druk, je kunt er écht niet nog meer bij hebben..

Er kunnen honderden redenen zijn. Feit is dat we ook in de kerk veel kinderen en jongeren zien met wie het níet goed gaat. In de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan (Lucas 10:25-37) vertelt Jezus hoe iemand rondreisde. En opeens lag daar een man in nood op zijn pad. Hij kon niet alle zorg dragen, maar wát hij kon doen, dat deed hij. En hij bracht hem naar een herberg en zorgde voor alles wat nodig was zodat de man weer verder kon met zijn reis. Jezus zei na dit verhaal: ‘Ga heen en doe net zoals hij’.

In de cursus jeugdpastoraat nemen we je in vier avonden mee hoe je praktisch handen en voeten kunt geven aan de (pastorale) zorg voor kinderen en jongeren, vanuit de kerk. Aanstaande dinsdag starten we met een klein clubje mensen uit verschillende kerken, die hier mee aan de slag willen. In Almkerk, direct naast de A27, net onder Utrecht. Wil jij ook meedoen? Je kunt je hier aanmelden, hier vind je meer info of neem contact op via info@raiseup.nl.

 

Cursus jeugdpastoraat