Gods kracht zichtbaar in zwakte

17 oktober 2017

Alweer ruim een week geleden was het Symposium Self(w)ie! Het was een heerlijke, ontspannen dag waar mensen rondom kinderen en jongeren heel veel handvatten, inspiratie en bemoediging kregen. Wat hebben we iets goeds om door te geven aan kids en jongeren! We zijn benieuwd aan wie jullie je spiegeltje hebben doorgegeven en met welke boodschap!

Tijdens de voorbereidingen werden we er als team steeds – op allerlei manieren – bij bepaald dat Gods kracht zichtbaar wordt in zwakte. We willen onszelf graag zo perfect mogelijk, anderen perfect, situaties perfect, alles perfect regelen…, etc. Maar juist onze zwakheid, onze kwetsbaarheid en imperfectie is soms precies datgene wat God wil gebruiken om Zijn kracht te tonen, om zichzelf te laten zien. Zoals toen Gideon de Midianieten versloeg (Richteren 7). Deze tekst hebben wij in de voorbereidingen vaak gelezen:

Maar Hij heeft tegen mij gezegd: Mijn genade is voor u genoeg, want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Daarom zal ik veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij komt wonen. Daarom heb ik een behagen in zwakheden: in smadelijke behandelingen, in noden, in vervolgingen, in benauwdheden, om Christus’ wil. Want wanneer ik zwak ben, dan ben ik machtig.’ – 2 Korinthiërs 12:9-10.

Bij deze alvast een paar foto’s van het symposium Je kunt alle foto’s hier bekijken! En hier kun je de handouts van alle seminars en workshops vinden.

DSC_0019 DSC_0025 DSC_0034

DSC_0038 DSC_0048 DSC_0056

DSC_0060 DSC_0083 DSC_0089