Opwekking 2017

5 juni 2017

Wat een bijzondere ervaring is het afgelopen weekend geweest! Dit jaar geen stand in de MissionExpo – omdat we momenteel geen extra werk aankunnen, we zitten vol ;) – maar ‘alleen’ twee seminars. En wat voor seminars.

Op zaterdagochtend gaf Wietske een seminar op het hoofdterrein over opvoeden rond sociale media. Een bomvolle zaal vol opvoeders. Veel herkenning, veel gespreksstof, ook veel gelachen en we hebben mooie tips en bemoedigingen met elkaar gedeeld. We kregen veel positieve reacties  en bedankjes na afloop. Als je erbij was, hier kun je de handout van de PowerPoint vinden! En hier ons nieuwste boek dat hier over gaat :).

Zondagochtend was helemaal bijzonder. We mochten een seminar geven over liefde, relaties en seksualiteit in The Great Place, de grote tent op het jongerenterrein. Die doet zijn naam eer aan… We lieten zien dat je op allerlei terreinen in je leven steeds weer voor de keuze komt te staan: ‘Doe ik waar ik zelf zin in heb of wat God van me vraagt?’ In je denken, hoe je met je lichaam omgaat (en met dat van anderen), eerlijkheid, trouw, verantwoordelijkheid, etc. We namen hen mee in allerlei situaties die je tegen kunt komen in je leven, we deelden uit ons eigen leven en we lieten ze iets zien van Gods verhaal daar doorheen. De verleiding van de slang in het paradijs bij Eva, is nog steeds actueel. De tegenstander wil je blik richten op dat wat verboden is, en je laten denken dat het iets prachtigs is dat God je niet gúnt. Alsof Hij je tekort doet. Alsof je het mooiste en het beste mist als je naar God luistert. Alsof je seks het beste kunt beleven búiten Gods kaders. Terwijl God je juist de weg naar het Leven wijst.

God laat je niet alleen zien hoe het leven het beste geleefd kan worden, het is nóg mooier dan dat alleen. Door alle keuzes in je leven heen, is het de bedoeling dat Gods plaatje zichtbaar wordt voor de mensen om je heen, voor deze wereld. Het plaatje van de Bruiloft van het Lam. Van Gods liefde voor ons. Van Zijn oneindige trouw en onvoorwaardelijke liefde. Wat voor plaatje laat jouw leven zien? Op de vraag wie oprecht het verlangen heeft dat Gods plaatje zichtbaar wordt in zijn leven, gingen de duizenden jongeren in de tent massaal staan. Kippenvel momentje. Zo bijzonder!

Een paar foto’s voor wie er niet bij kon zijn!

 

Seminar ‘Intimi-tijd’ op het jongerenterrein

Opwekking 2017 YA 11   Opwekking 2017 YA 3  Opwekking 2017 YA 1  Opwekking 2017 YA 8

Opwekking 2017 YA 2  IMG-20170604-WA0001

IMG-20170605-WA0004  Opwekking 2017 YA 4

 

Seminar ‘All-ways connecting’ op het hoofdterrein

Opwekking 2017 VT 1  Opwekking 2017 VT 3

Opwekking 2017 VT 2