Ribbon tegen pesten

23 september 2017

Zo leuk!! We kregen een berichtje van Cornelleke. Zij heeft een creatief idee bedacht om met haar talent iets te doen tegen pesten:

Ik ben Cornelleke Huisman en getrouwd met Eric en samen hebben wij een zoon van 16 jaar. Ik heb een eigen praktijk als gewichtsconsulente, waar ik gezonde mensen met overgewicht en/of ongezonde leefstijl, begeleid naar een gezonde leefstijl.

Daarnaast vind ik het erg leuk om te haken. Afgelopen week kwam ik op het idee om een ribbon te haken in verband met de week tegen het pesten. Maar alleen voor mijzelf haken vond ik geen goed idee, het zou mooi zijn als er meer mensen laten zien dat ze tegen pesten zijn. Tevens wilde er een goed doel, wat mensen die te maken hebben met pestgedrag begeleidt, mee ondersteunen. Al zoekend op internet kwam ik uit bij Raise Up. De site sprak mij aan en uit een ver verleden ken ik Wietske nog. Dus de keuze was snel gemaakt.

Op de lagere school heb ik zelf ook te maken gehad met pest gedrag. Gelukkig niet zoveel dat het onhoudbaar was, maar veel vrienden had ik niet. En wanneer ik zie dat kinderen zo erg gepest zijn dat ze voor de rest van hun leven getekend zijn, dan raakt mij dat. Als we de kinderen al leren dat dit niet toelaatbaar is, kunnen we met z’n alleen het pestgedrag reduceren. Het allermooiste zou zijn wanneer er helemaal geen pestgedrag meer is.

Wat heb ik gemaakt.
Het is een Ribbon in de kleur aqua blauw. Hier heb ik een sleutelhanger van gemaakt, inclusief ring, zodat je hem ook direct kan gebruiken. De hoogte is ongeveer 7 cm.
De prijs van de Ribbon is €4,50 en van elke verkochte ribbon gaat er €2,50 naar Raise Up. De verzendkosten zijn € 0,80 tot 3 stuks. Daarna zijn de verzendkosten in overleg.

Ik hoop dat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken. Ook na de Week tegen Pesten mogen we laten zien, dat we pestgedrag niet tolereren.

Daar sluiten wij ons helemaal bij aan! Je kunt hier de ribbon bekijken en bestellen.

Foto ribbon tegen pesten Foto Cornelleke Huisman