Drieluik Coaching & pastoraat

 

Als tienerleider of jongerenwerker mag je een stukje meelopen in het leven van tieners en jongeren. Je staat naast hen bij mooie momenten, maar je ziet ook verdriet en moeilijke situaties. Hoe kun je er dan voor hen zijn? Wat kun je wel en wat kun je niet? Hoe kun je mentoraat en coaching praktisch handen en voeten geven?

Samen met het Evangelisch College hebben we een serie van drie avonden ontwikkeld waarin we ingaan op die thema’s. Je kunt ze als drieluik aanvragen, maar één van de avonden is natuurlijk ook mogelijk. Je kunt ze ook heel leuk combineren met de training Jongeren aan het denken zetten.

 

Avond 1. Groepsdynamica

Waarom voel je je in de ene groep op je gemak en in een andere onzeker? Hoe zitten mensen in elkaar en waarom reageren ze zoals ze reageren? We gaan aan de slag met de DISC, kwaliteiten en complimenten. Je ontdekt hoe je die kennis als jeugdleider kunt gebruiken om een veilige sfeer in je jeugdgroep te creëren en in je coaching aan te sluiten bij je tieners en jongeren.

 

Avond 2. Coaching & mentoraat

Als jeugdleider ben je een voorbeeld en een coach voor jouw jongeren. Wat betekent dat? Hoe kun je naast hen staan en hen tegelijk richting geven en houvast bieden? Hoe kun je sturen zonder te oordelen en hen ruimte geven hun eigen afwegingen en keuzes te maken? Hoe kun je een gesprek met hen voeren en een laagje dieper komen? Een avond voor iedereen die een stapje verder wil gaan en verschil wil maken in het leven van tieners en jongeren!

 

Avond 3. Jeugdpastoraat

Wat kun je tegenkomen als je optrekt met tieners en jongeren? Hoe ga je om met vertrouwen en privacy, contact met ouders, de afstemming binnen de kerk? En waar ligt de grens tussen pastorale zorg en professionele hulpverlening? Tijdens deze avond gaan we daarmee aan de slag en krijg je tips en handvatten hoe je pastorale zorg praktisch handen en voeten kunt geven binnen jouw jeugdwerk.

 

Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden om deze training bij jou te geven!