Training Kinderwerk

Kinderwerk is ontzettend leuk! Hun openheid, onbevangenheid en enthousiasme brengen leven in de brouwerij. Ze zijn nieuwsgierig en nog volop in ontwikkeling, waardoor je veel voor hen kunt betekenen. Het is een kunst om steeds de aansluiting bij hen te vinden, want ze denken anders, communiceren anders, beleven anders, bekijken de zaken anders. In je kindergroep kunnen er grote onderlinge verschillen zijn, wat dit een nog grotere uitdaging maakt. Kinderen reageren op elkaar en op jou, wat voor interessante groepsdynamiek kan zorgen, zowel ten positieve als ten negatieve. Wat kun jij daarmee als kinderwerker? Je wilt er voor hen zijn en ze laten groeien in hun leven met God; ze helpen goede keuzes te maken in hun leven en te herstellen als dingen niet goed zijn gegaan. Hoe doe je dat?

Tijdens deze interactieve training duiken we in de leefwereld en ontwikkeling van kinderen. We helpen je hen beter te begrijpen, geven tips en handvatten en oefenen vaardigheden waarmee je kunt aansluiten op hun eigen niveau. Zodat het kinderwerk leuk blijft en je hen ook nog waardevolle dingen kunt meegeven in hun leven met God.

In overleg maken we een training op maat, waarin we thema’s en werkvormen opnemen die aansluiten bij waar jullie behoefte aan hebben en wat er speelt bij de kinderen in jullie kinderwerk. Combineer de training met samen eten en je hebt meteen een leuke teambuilding activiteit, die jullie onderlinge band en samenwerking als kinderwerkers versterkt!

Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

We kunnen ook samen een interne trainingscyclus opzetten, waarmee je toerusting en verdieping structureel kunt maken binnen je kinderwerk. Kijk hier voor meer info!