Zondag Rond het kind

 

Het is opvallend hoe veel de Bijbel het heeft over kinderen en jongeren. Van het begin van het Oude Testament tot ver in het Nieuwe Testament geeft God ons de opdracht om voor hen te zorgen, hen te onderwijzen, te beschermen en bekend te maken met wie Hij is. Ze hebben ons nodig. De Bijbel vergelijkt ons regelmatig met een kudde schapen. In het midden van de kudde zijn de schapen het veiligst. Hoe belangrijk is het om de meest kwetsbare schapen in het het midden van de kudde te zetten!

We hebben een concept waarmee je als kerk één (of meer) keer per jaar de kinderen en jongeren letterlijk in het midden van de aandacht kunt zetten: een ‘Zondag rond het kind’. De zondagse dienst kun je helemaal in het thema zetten van kinderen en jongeren in de gemeente. ‘s Middags kun je de kinderwerkers en jeugdleiders bedanken voor hun inzet met een lekkere maaltijd en een stuk toerusting, intervisie of training. Eventueel kun je ‘s avonds een avond voor ouders en gemeenteleden organiseren rondom opvoeding of de zorg voor kinderen en jongeren.

Lijkt het je leuk om zoiets te organiseren in jouw gemeente? Neem dan contact met ons op, dan kunnen we je wat ideeën toesturen en met je meedenken.