Over Erik en Wietske

_MG_0111

Erik

Mijn hart ligt bij preventie: voorkomen is beter dan genezen! Als kind kende ik God al en wilde ik Hem dienen. De Bijbel fascineert me, ik geniet ervan om het te overdenken en te doorgronden. Ik hou van processen, analyseren en techniek. Na mijn opleiding tot chemisch technoloog heb ik tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Mijn verlangen om God intensiever te dienen wakkerde aan. Ik volgde een theologie opleiding en kwam daarna op bijzondere wijze terecht bij De Hoop ggz als coördinator preventiewerk. Prachtig om op te trekken met ervaringsdeskundigen en gasten van De Hoop, met kerken, met scholen en anderen. Heerlijk om uit te gaan en met groot enthousiasme Gods waarheden te verkondigen aan de kinderen, jongeren en ouders.

Mijn vrouw Veronique en ik hebben zes kinderen. Vier van hen zijn via pleegzorg in ons gezin gekomen. Door mijn eigen gezin en de samenwerking die ontstond tussen De Hoop preventie en de afdeling Chris, ben ik steeds meer in aanraking gekomen met kinderen en jongeren en problemen die onderliggend zijn aan verslavingsproblematiek. Met passie en enthousiasme wil ik me inzetten om met kennis, wijsheid en inzicht vanuit Gods Woord mensen te scherpen, te motiveren en toe te rusten, ter eer van onze hemelse Vader.

 

Wietske

Ik heb een groot hart voor God en voor (jonge) mensen. Ik ben niet christelijk opgegroeid, maar heb rond mijn achttiende jaar bewust voor God gekozen. Kort daarna startte ik met mijn studie psychologie (afstudeerrichting ontwikkelings- en onderwijspsychologie). Samen met mijn man Lex kwam ik in het jeugdwerk van de kerk terecht. Zowel in mijn studie als binnen het jongerenwerk maakte ik kennis met ontzettend veel leed en verdriet. God raakte mijn hart aan. Tegelijk ontdekte ik hoeveel sleutels en handvatten de Bijbel geeft om situaties te voorkomen en tot herstel te komen. Zaken die bij veel mensen totaal onbekend waren! De passie om die kennis en wijsheid door te geven en zo kinderen, jongeren én hun omgeving te versterken, is daarna alleen maar toegenomen.

Lex en ik hebben twee eigen kinderen en een (inmiddels volwassen) pleegzoon. Daarnaast vangen we kinderen en jongeren in huis op, met wisselende intensiteit en regelmaat. Ik heb veertien jaar als jongerenwerker gewerkt, zowel in de kerk als met jongeren van buiten de kerk. Daarnaast ben ik vier jaar verantwoordelijk geweest voor Chris, onderdeel van De Hoop ggz/stichting Family Care. Alhoewel ik zelf nog veel te leren heb, wil ik mijn kennis en ervaring delen met anderen, om zo bij te dragen aan de opbouw van Gods Koninkrijk.