Over Erik en Wietske

_MG_0111

Erik

Mijn hart ligt bij preventie: voorkomen is beter dan genezen! Vanaf mijn tijd als kind kende ik God al en wilde ik Hem al volgen. De Bijbel fascineert me, ik geniet ervan om het te overdenken en te doorgronden en het te vertalen naar de praktijk van het leven. Ik hou van processen, analyseren en techniek. Na mijn opleiding tot chemisch technoloog heb ik tien jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Mijn verlangen om God intensiever te dienen wakkerde aan. Ik volgde een theologie opleiding en kwam daarna op bijzondere wijze terecht bij De Hoop ggz als coördinator preventiewerk. Prachtig om op te trekken met ervaringsdeskundigen en met kerken, met scholen en anderen. Heerlijk om uit te gaan en met groot enthousiasme Gods waarheden te verkondigen aan de kinderen, jongeren en ouders.

Door mijn eigen gezin en vanuit mijn werkervaring, heb ik steeds meer zicht gekregen op kinderen en jongeren met hun zorgen en uitdagingen. Met passie en enthousiasme wil ik me inzetten om de kennis en wijsheid van God uit te delen en daarmee mensen te scherpen, te motiveren en toe te rusten, ter eer van onze hemelse Vader.

 

Wietske

Ik heb een groot hart voor God en voor (jonge) mensen. Ik ben niet christelijk opgegroeid, maar ben rond mijn achttiende jaar bewust tot geloof gekomen. Kort daarna startte ik met mijn studie psychologie (Master of Science, ontwikkelings- en onderwijspsychologie). Samen met mijn man Lex kwam ik in het jeugdwerk van de kerk terecht. Zowel in mijn studie als binnen het jongerenwerk maakte ik kennis met ontzettend veel leed en verdriet. God raakte mijn hart aan. Tegelijk ontdekte ik hoeveel sleutels en handvatten de Bijbel geeft om situaties te voorkomen en tot herstel te komen. Zaken die bij veel mensen totaal onbekend waren! De passie om die kennis en wijsheid door te geven en zo kinderen, jongeren én hun omgeving te versterken, is daarna alleen maar toegenomen.

Mijn ervaring als moeder, jongerenwerker, afdelingshoofd, kinderwerker en de jaren die we al onderweg zijn met Raise Up hebben me gevormd tot wie ik nu ben. En ik hoop en verlang dat ik gevormd blijf worden en dat ik steeds meer op Christus ga lijken. Alhoewel ik zelf nog veel te leren heb, wil ik mijn kennis en ervaring delen met anderen, om zo bij te dragen aan de opbouw van Gods Koninkrijk.