Cursus Maak ze sterk

Kinderen en jongeren groeien op in een wereld die zich in razendsnel tempo ontwikkelt. Dat vraagt veel van hen, maar ook van hun ouders/opvoeders! Voor hen is het soms zoeken naar de juiste begeleiding van hun kind naar volwassenheid. Maar je staat er niet alleen voor en je kunt veel betekenen, zeker ook als ouders met elkaar.

Aansluitend bij het boek Maak ze sterk heeft Raise Up een cursus voor ouders/opvoeders ontwikkeld met praktische handvatten vanuit een Bijbels fundament. Door verschillende opdrachten, werkvormen, denktriggers, gespreksvragen en het uitwisselen van ervaringen krijg je een frisse blik en nieuwe ideeën om te werken aan de weerbaarheid van jouw kind(eren). Daarnaast wordt er gebouwd aan onderling contact en vertrouwen, zodat deelnemers elkaar ook na afloop van de cursus tot steun en inspiratie kunnen blijven zijn. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere: jij als opvoeder, het gezinsleven, zelfvertrouwen, communicatie, grenzen, de invloed van vrienden, (sociale) media en geestelijke weerbaarheid. We stemmen de cursus af op de groep voor wie we hem geven.

Het is een cursus in groepsverband, bedoeld van ongeveer twintig deelnemers. Bij voorkeur richten we ons tijdens de cursus ofwel op de basisschoolleeftijd ofwel op de tienerleeftijd. Dit is omdat je in deze leeftijdsfasen in de praktijk van het gezin tegen verschillende dingen aanloopt. Het is mooi als partners de cursus gezamenlijk volgen, maar het is ook mogelijk om zonder partner deel te nemen. De cursus wordt georganiseerd vanuit een kerk, school of organisatie.

Praktisch

De cursus bestaat uit zes avonden. Deelnemers krijgen een werkboek met opdrachten ter verdieping en om praktisch aan de slag te gaan met de input van de avonden.

Tijdsduur: Zes avonden van twee uur
Doelgroep: Ouders/opvoeders van kinderen van 0-11 jaar of jongeren van 11-18 jaar
Groepsgrootte: Ongeveer 20 deelnemers
Materiaal: Werkboek, eventueel het boek Maak ze sterk

 

Stichting Generatio

Deze cursus hebben we overgedragen aan stichting Generatio. Voor meer informatie of aanvragen kun je contact met hen opnemen!

 

Logo Generatio nieuw

Logo Generatio uitgebreid_Tekengebied 1