Onweerstaanbaar (modules 1, 2 en 3)

Aanmeld button

Seks speelt een grote rol in onze maatschappij. Wat kinderen en jongeren horen, is vooral: ‘Doe waar jij je goed bij voelt’. Maar hoe zit het? Hoe moet je omgaan met seksualiteit en intimiteit? Wat zijn gezonde kaders? Uiteindelijk willen de meeste mensen het liefst een gelukkige, langdurige relatie. Maar hoe bouw je die op? En hoe houd je die goed? Welke wijze lessen geeft God ons in de Bijbel en hoe pas je die toe in deze tijd? Power in Purity en Raise Up hebben een methode ontwikkeld waarmee je kinderen en jongeren kunt toerusten rondom relaties en seksualiteit.

Voor wie?

De methode is ontwikkeld voor gebruik in kerken, scholen en clubs, maar is ook prima te gebruiken in gezinnen. De flexibiliteit en variatie in het programma maken ‘Onweerstaanbaar!’ geschikt voor kinderen en jongeren tussen ongeveer 10 en 20 jaar.

Verschillende modules

Onweerstaanbaar is een methode waarmee je met kinderen en jongeren op een creatieve manier in gesprek kunt gaan over al deze thema’s. Het uitgewerkte lessenpakket bestaat uit verschillende modules die met elkaar een mooi opgebouwd meerjarenprogramma vormen. Je kunt de modules ook los van elkaar aanschaffen en gebruiken.

Programma op maat

Elke module bestaat uit drie interactieve, compleet uitgewerkte lessen. Elke les bestaat uit voldoende activiteiten voor een programma van ongeveer anderhalf uur dat je zelf kunt aanpassen naar de kinderen en jongeren waar jij mee werkt. De achtergrondinformatie, reflectievragen, vele werkvormen en tips helpen je om een programma op maat samen te stellen.

Basismodules

Module 1. Wie ben je?
Les 1. Wat maakt jou jou?
Les 2. Zelfbeeld
Les 3. Stevig in je schoenen staan

Module 2. Seks – waar hebben we het over?
Les 4. Wat is seksualiteit?
Les 5. Wat seks met je doet
Les 6. Verleiding

Module 3. Waar ga je voor?
Les 7. Verliefdheid en verkering
Les 8. Wensen en grenzen
Les 9. (H)echte maatjes

Basistraining

De eerste drie modules vormen de basis waar de vervolgmodules op verder bouwen. Je volgt bij ons een basistraining waarin je kennis maakt met het materiaal, waarin je tips en achtergronden krijgt en toegerust wordt om het programma te gebruiken in jouw eigen netwerk. Na afloop van de training ontvang je een certificaat, waarna je zelf aan de slag kunt om kinderen en jongeren weerbaar te maken rondom relaties en seksualiteit. Je mag het materiaal zo vaak gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

De basistraining duurt anderhalve dag en is inclusief een overnachting. We starten op vrijdagavond om 19:30 uur en eindigen zaterdagmiddag rond 16:00 uur. Vanaf 19:00 uur staan vrijdagavond de koffie, thee en wat lekkers alvast voor je klaar! In onze agenda en in het aanmeldformulier vind je een overzicht van de geplande data en locaties.

Is de combinatie van een vrijdagavond plus zaterdag inclusief overnachting een probleem voor je, neem dan even contact met ons op. In overleg kunnen we andere mogelijkheden voor de basistraining met elkaar bespreken.

Interne training

Je kunt de basistraining ook met alleen je eigen team jeugdleiders, kinderwerkers of collega’s volgen! We kunnen hiervoor naar jullie toe komen, maar andere opties zijn ook mogelijk. Het voordeel van zo’n interne training is dat je als team dichter naar elkaar toe groeit en dat we in de training kunnen focussen op dat wat voor jullie groep op dat moment relevant is. De kosten voor zo’n training spreken we af in overleg. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op!

Kosten & aanmelden

De basistraining kost €175,-. Dit bedrag is inclusief handleiding, training, overnachting, ontbijt, lunch, catering en BTW. Soms geven we de training op verzoek zonder overnachting, dan zijn de kosten €125,- p.p. Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier. Je ontvangt van ons een factuur voor de kosten.

Meer info

Wil je meer weten, heb je een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Hier vind je een filmpje over Onweerstaanbaar.

 

Poster Onweerstaanbaar 2 - rode letters