Seksuele diversiteit (module 4)

Seks speelt een grote rol in onze maatschappij. Wat kinderen en jongeren horen, is vooral: ‘Doe waar jij je goed bij voelt’. Maar hoe zit het? Hoe moet je omgaan met seksualiteit en intimiteit? Wat zijn gezonde kaders? Uiteindelijk willen de meeste mensen het liefst een gelukkige, langdurige relatie. Maar hoe bouw je die op? En hoe houd je die goed? Welke wijze lessen geeft God ons in de Bijbel en hoe pas je die toe in deze tijd? Onweerstaanbaar is een uitgebreid meerjarig lesprogramma waarmee je kinderen en jongeren kunt toerusten rondom relaties en seksualiteit.

In aansluiting op de drie basismodules gaat module 4 dieper in op de thema’s identiteit en diversiteit. In de drie (uitgebreide) lessen krijgen kinderen en jongeren op een open, aansprekende en toegankelijke wijze ruimte om over deze onderwerpen in gesprek te gaan, worden ze tot denken gezet en worden ze geholpen en uitgedaagd om hun eigen mening en visie te vormen. Ze maken kennis met de de wijze lessen die God in de Bijbel geeft en hoe deze de weg kunnen wijzen in de dilemma’s van vandaag. De module is geschreven vanuit preventief oogpunt en heeft als doel kinderen en jongeren te versterken, te helpen bij het vormen van een eigen mening en houvast te geven in de situaties die zij op hun pad tegen komen. Voor jongeren die worstelen met hun eigen (seksuele) identiteit is deze module niet voldoende om ze te ondersteunen. Wij begeleiden kerken ook op het gebied van jeugdpastoraat en denken graag met je mee wat je kunt betekenen voor deze jongeren.

Voor wie?

Module 4 is beschikbaar voor wie de basistraining van Onweerstaanbaar heeft gevolgd. De methode is ontwikkeld voor gebruik in kerken, scholen en clubs, maar is ook prima te gebruiken in gezinnen. De flexibiliteit en variatie in het programma maken ‘Onweerstaanbaar!’ geschikt voor kinderen en jongeren tussen ongeveer 10 en 20 jaar.

Programma op maat

De module bestaat uit drie interactieve, compleet uitgewerkte lessen. Elke les bestaat uit voldoende activiteiten voor een programma van ongeveer anderhalf uur dat je zelf kunt aanpassen naar de kinderen en jongeren waar jij mee werkt. De achtergrondinformatie, reflectievragen, vele werkvormen en tips helpen je om een programma op maat samen te stellen.

Verschillende modules

Onweerstaanbaar is een methode waarmee je met kinderen en jongeren op een creatieve manier in gesprek kunt gaan over al deze thema’s. Het uitgewerkte lessenpakket bestaat uit verschillende modules die met elkaar een mooi opgebouwd meerjarenprogramma vormen. Na de drie basismodules kun je de vervolgmodules (module 4 t/m 7) los van elkaar aanschaffen en gebruiken.

Training

In aansluiting op de basistraining die je gevolgd hebt voor de eerste drie modules, volg je voor module 4 opnieuw een training. Deze training duurt één dag. Je bent al bekend met de visie en methodiek van Onweerstaanbaar. We zullen in de training van module 4 je verder toerusten op het specifieke thema identiteit en diversiteit. Na afloop van de training ontvang je een certificaat, waarna je zelf aan de slag kunt met het lesmateriaal. Je mag het materiaal zo vaak gebruiken waar en wanneer je maar wilt.

In onze agenda en in het aanmeldformulier vind je een overzicht van de geplande data en locaties.

Interne training

Je kunt de training ook met alleen je eigen team jeugdleiders, kinderwerkers of collega’s volgen! We kunnen hiervoor naar jullie toe komen, maar andere opties zijn ook mogelijk. Het voordeel van zo’n interne training is dat je als team dichter naar elkaar toe groeit en dat we in de training kunnen focussen op dat wat voor jullie groep op dat moment relevant is. De kosten voor zo’n training spreken we af in overleg. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op!

Kosten & aanmelden

De training kost €75,- p.p. Dit bedrag is inclusief handleiding, training, catering en BTW. Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulier. Je ontvangt van ons een factuur voor de kosten.

Meer info

Wil je meer weten, heb je een vraag of een opmerking? Neem dan contact met ons op!

Hier vind je een filmpje over Onweerstaanbaar.