Training Jeugdwerk

 

Tieners en jongeren zijn leuk! Hun kritische vragen, impulsiviteit, energie en zoektocht naar zichzelf maken hen kwetsbaar en tegelijk confronterend. Ze scherpen je blik en houden je af en toe een spiegel voor. Het vraagt wel wat van tienerleiders en jongerenwerkers om hen in deze soms onstuimige periode goed te coachen en toe te rusten. Je hebt te maken met hun ontwikkeling (lichamelijk, sociaal-emotioneel, psychisch, cognitief, geestelijk), hun leefwereld (die voortdurend verandert) en situaties en omstandigheden waar ze mee te maken krijgen. Je wilt er voor hen zijn en ze laten groeien in hun leven met God; ze helpen goede keuzes te maken in hun leven en te herstellen als dingen niet goed zijn gegaan. Hoe doe je dat?

Tijdens deze interactieve training duiken we in de leefwereld en ontwikkeling van tieners en jongeren. We helpen je hen beter te begrijpen, geven tips en handvatten en oefenen vaardigheden waarmee je een laagje dieper kunt komen in het contact, hun denken kunt prikkelen en hen kunt uitdagen om goede keuzes te maken in hun leven.

In overleg maken we een training op maat, waarin we thema’s en werkvormen opnemen die aansluiten bij waar jullie behoefte aan hebben en wat er speelt bij jullie tieners en jongeren. Combineer de training met samen eten en je hebt meteen een leuke teambuilding activiteit, die jullie onderlinge band en samenwerking versterkt!

Lijkt dit je wat? Neem dan contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

We kunnen ook samen een interne trainingscyclus opzetten, waarmee je toerusting en verdieping structureel kunt maken binnen je jeugdwerk. Kijk hier voor meer info!