Cover All in the game

All in the game

€7.50

W. Noordzij & E. Smit
64 pagina’s
Uitgeverij Ark Media
Februari 2016
ISBN 9789033801037

Niet in voorraad

Categorie: . Tags: , , , .

Productbeschrijving

Opvoeden rond gamen: hoe houd je het leuk? 

Gamen is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Van jongs af aan groeien onze kinderen ermee op. Het aanbod en de diversiteit van games zijn groot en de technische mogelijkheden blijven groeien.

All in the game bespreekt de wereld van het gamen. Wat voor soorten games zijn er? Wat zijn de leuke kanten en wat zijn de gevaren? Waar kun je als opvoeder op letten? En hoe kun je in het omgaan met gamen Gods richtlijnen volgen?

Een boek vol informatie, voorbeelden en praktische tips voor ouders, opvoeders, leerkrachten en jeugdwerkers om kinderen en jongeren op een goede manier te begeleiden bij het gamen. Bij het boek is een werkboek ontwikkeld voor kinderen van 10-12 jaar, met een begeleidende handleiding, zodat je meteen praktisch aan de slag kunt om met hen het thema te behandelen!

Bij dit boek hebben we een werkboek (mét handleiding) ontwikkeld, wat je helpt om met kinderen tussen 10 – 14 jaar in gesprek te gaan over gamen. Op deze pagina vind je nog veel meer bruikbare werkvormen, tools en tips. Onder andere de game-check, waarmee je samen met een kind of tiener kunt onderzoeken hoe een game in elkaar zit en waarom je hem wel of niet mag spelen, of welke aandachtspunten belangrijk zijn bij het spelen.

All in the game is de tweede titel in de Leefstijlserie, die uit drie delen bestaat:

 

Drs. Bert Reinds (orthopedagoog): ‘Kinderen kennen geen wereld zonder digitale media. Daarom hebben zij ouders en opvoeders nodig die hen zonder kleerscheuren door de digitale jeugd heen loodsen. All in the game is een praktische kennisbron voor ouders en opvoeders in dat coachen en loodsen.’