Opvoedevent Maak ze sterk

Aanmeld button

 

Wil jij investeren in sterke kinderen en jongeren vanuit je liefde voor God? Dan is het Opvoedevent Maak ze sterk een dag die je niet wilt missen! Op deze inspirerende dag hebben we een afwisselend en boeiend programma met verschillende seminars en workshops en ruimte om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Speciaal voor ‘trainers Maak ze sterk’ is er een eigen programma-onderdeel waarin je verder wordt toegerust en ondersteund. Laat je deze dag inspireren, toerusten en opbouwen!

 

Praktisch

14-04-2018  Bodegraven

Tijd:             09:30 inloop, programma van 10:00 – 16:00 uur
Adres:         Salvatorkerk, Vrije Nesse 56, 2411 GR Bodegraven))
Kosten:      Toegang gratis (collecte)
Voor wie:   Ouders, opvoeders, opa’s, oma’s, kinderwerkers, jeugdleiders en andere belangstellenden!

 

Programma

09:30 uur   Ontvangst met koffie en thee
10:00 uur   Welkom en opening
10:20 uur   Plenair seminar door Wietske Noordzij
11:00 uur    Verrassing!
11:15 uur    Pauze
11:30 uur    Workshopronde 1
12:30 uur    Lunch
13:30 uur    Plenair seminar door Erik Smit
14:15 uur    Pauze
14:30 uur    Workshopronde 2
15:30 uur    Plenaire afsluiting van de dag
15:45 uur    Napraten en elkaar ontmoeten

 

Workshopronde 1

What’s up? – Wietske Noordzij
Wie kijkt er niet als er een berichtje binnenkomt op zijn mobiel? We zijn allemaal nieuwsgierig en willen graag gezien, gekend en gehoord worden. Sociale media voorzien precies in die behoefte. Zo lijkt het, maar is dat echt zo? Hoe leer je je kind echte verbindingen met mensen op te bouwen? Hoe leer je kinderen goed om te gaan met sociale media? Wat vind je belangrijk en wat geef je mee? Kortom: hoe houd je het leuk?

In gesprek over seks – Tanja Blokland
Kinderen en tieners groeien op in een wereld die bol staat van de seksuele beelden en toespelingen. Hoe geef je hen een gezond beeld van relaties en seksualiteit? Hoe leer je ze omgaan met alles wat er op ze af komt? Welke wijze lessen geeft God ons in de Bijbel en hoe pas je die toe in deze tijd? In deze workshop gaan we in gesprek over de kwetsbaarheid van opvoeden rond seksualiteit en krijg je praktische tips om kinderen en jongeren te helpen gezonde keuzes te maken.. 
Deze workshop is vooral gericht op de leeftijd 11-18 jaar.

 

Workshopronde 2

Help, mijn kind wordt puber! – Erik Smit
In de puberteit verandert er in korte tijd van alles in het leven van je kind, en ook in je gezin! Wat komt er allemaal op je af? Hoe help je je kind om ook in deze leeftijdsfase sterk in zijn schoenen te staan? Hoe kun je omgaan met conflicten en de balans tussen beschermen en loslaten? Een workshop voor iedereen die ook van de fase ‘tieners in huis’ een mooie tijd wil maken.
Deze workshop is vooral gericht op de leeftijd 11-18 jaar.

Geloof in je gezin – Salome Schutterop
Als kinderen opgroeien maken zij een enorme ontwikkeling door op verschillende gebieden. De ontwikkeling van het geloofsleven is hier een belangrijk onderdeel van. Wat is geloofsopvoeding en op welke manier geef je hier handen en voeten aan?  Hoe maak je bidden, geloofsgesprekken en Bijbel lezen leuk en geef je dit een plekje in je drukke gezinsagenda? Hoe sluit je aan bij de ontwikkeling van je kind(eren)? Andere vragen? Kom maar op! Met elkaar gaan we op zoek naar antwoorden. Welkom!
Deze workshop is vooral gericht op de leeftijd 0-11 jaar.

 

Lunch

Koffie, thee en iets lekkers zijn bij de dag inbegrepen. We bieden je de mogelijkheid aan om een lunch te bestellen. Voor €7,50 ontvang je een overheerlijk compleet lunchpakket (inclusief soep). Voor €1,50 kun je een kom soep bestellen. Bij je aanmelding kun je aangeven of je hiervan gebruik wilt maken. Tijdens het evenement zelf ontvang je voor deze kosten van ons een machtigingsformulier.

 

Meer info & aanmelden

Je kunt je hier aanmelden voor deze inspirerende dag! Wil je meer weten of heb je een opmerking? Neem dan contact met ons op.

 

Eerdere edities

04-11-2017   Roosendaal -> kijk hier voor een impressie van deze dag!
20-01-2018  Drachten  -> kijk hier voor een impressie van deze dag!